Terug naar school: tips voor een rustige start
Terug naar de blog

Terug naar school: tips voor een rustige start

26/08/2024 Goed om te weten Zo doe je dat

De zomervakantie loopt op zijn einde en het nieuwe schooljaar is dus in zicht! Terug naar school, dat wil ook zeggen dat voor veel mama’s en papa’s de dagelijkse routine weer kan beginnen, die dikwijls ook gepaard gaat met extra stress. Dit jaar gaan we voor een stressvrij begin! Ontdek onze tips voor een rustige start van het schooljaar. 

1. Introduceer terug ritme in de week voor de eerste schooldag

Tijdens de grote vakantie valt het schoolritme weg. Langer uitslapen, wat later gaan slapen,... Kinderen moeten dus opnieuw wennen aan regelmaat en de wekker. Als je de dagen voor de eerste schooldag weer wat extra ritme introduceert, zal die overgang alvast vlotter verlopen!  Zo kan je de wekker dagelijks een kwartiertje vroeger zetten om de kids (en jezelf) voor te bereiden op de start. 

2. Bereid de ochtendrush voor 

De eerste schooldag start vaak met de gekende ochtendrush en bijhorende portie stress. Maar met een goede voorbereiding wordt die ochtend kinderspel. Een voorbereid man is er twee waard. ;-) Zet de boekentassen klaar, kies alvast outfits uit en maak ook de brooddozen al klaar. Er zijn daarnaast genoeg ontbijt-ideeën die je de avond voordien al kan maken. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere chiapudding met fruit, overnight oats, een smoothie,... Een rustige eerste ochtend, check! 

3. Creëer ruimte voor ontspanning

Inspanning op school is belangrijk, maar voorzie ook voldoende ontspanningsmomenten waarop jij en de kids even alles kunnen loslaten. Van een wandeling in de natuur tot knusse tv-momenten samen, dit zijn dé momenten waar de allerkleinsten zo naar uitkijken. 

Een tip: in onze TV VLAANDEREN Bibliotheek hebben we een aparte catalogus met programma’s van Nickelodeon. Bovendien kan je voor de allerkleinsten via APP TV ook een kidsprofiel aanmaken, waardoor ze direct toegang hebben tot al hun favoriete programma’s en nieuwe kijktips! 

APP TV kan je trouwens 30 dagen gratis testen

Maak je account aan, kies voor APP TV Basic of APP TV Plus en krijg ook toegang tot de volledige bibliotheek met programma’s, films en series. Zo heb je voldoende entertainment om de kids niet alleen de laatste dagen van de zomervakantie, maar ook heel het schooljaar door te entertainen! 

Wij wensen alle mama’s, papa’s en kids een fijne start van het nieuwe schooljaar toe!