Of Money And Blood: nieuwe misdaadserie van Canal+
Terug naar de blog

Of Money And Blood: nieuwe misdaadserie van Canal+

23/09/2024 Films & Series

Op zoek naar een nieuwe spannende en waargebeurde misdaadserie om je avonden mee te vullen? Dan wil je Money And Blood zeker niet missen. Het verhaal is gebaseerd op het boek D’argent et de Sang van onderzoeksjournalist Fabrice Arfi, en draait om de opkomst van een nieuwe markt voor koolstofquota. Benieuwd waarom je deze serie gezien wil hebben? Onze redactie testte de serie voor je uit, en vertelt je waarom deze absoluut het kijken waard is! 

Van milieuvriendelijke praktijken naar complexe oplichterij

Het is het jaar 2009. In Parijs wordt een nieuwe markt in het leven geroepen voor koolstofquota, om de strijd aan te gaan met vervuiling. Alhoewel dit in eerste instantie echt bedoeld was om milieuvriendelijke praktijken te bevorderen, wordt de markt al gauw ontdekt door een groep oplichters die aan de haal gaan met miljarden euro’s. Het gaat om een bende kleine criminelen uit een beruchte wijk uit de stad. Om hun masterplan te realiseren, schakelen ze de hulp in van een meesteroplichter. Dit werd zo een van de grootste en meest bekende schandalen van de eeuw. 

Een topcast

Naast het indrukwekkende verhaal zal ook de casting je ongetwijfeld weten te overtuigen. Vincent Lindon neemt de rol van inspecteur Simon Weynachter op zich, Ramzy Bedia speelt oplichter Alain Fitoussi en Niels Schneider kruipt in de huid van financiële handelaar Jérôme Attias. Ook Olga Kurylenko, Judith Chemla en Yvan Attal hebben een rol. Dat zorgt voor ijzersterke acteerprestaties!

Lovende feedback van de pers 

Vorig jaar ging de serie in première tijdens het Filmfestival van Venetië en daar mocht Of Money And Blood al zeer positieve feedback in ontvangst nemen. Magazine Nouvel Obs omschrijft het als een adembenemende serie. Première vindt het een ‘geweldige serie made in France’. 

Wil je Of Money And Blood ook zelf ontdekken?  Dat kan via APP TV Basic of APP TV Plus 

Via APP TV heb je enkel een actieve internetverbinding nodig en kijk je dus waar en wanneer je dat wil naar je favoriete programma’s of series en films. Wist je dat de series en films van Canal+ gratis inbegrepen zijn in de VOD Bibliotheek? Bovendien geniet je de eerste 30 dagen van een gratis proefperiode. 

Kies hier welk abonnement het beste bij je past en start direct met kijken. 

Veel kijkplezier!