De nationale feestdag op 21 juli: wat te doen
Terug naar de blog

De nationale feestdag op 21 juli: wat te doen

15/07/2024 Op tv Goed om te weten

Op 21 juli vieren we onze nationale feestdag in België. En een feestdag, dat is toch altijd een goed excuus om te vieren? Indien je nog geen plannen hebt, kunnen de volgende activiteiten je misschien wel inspireren.

Activiteiten op de nationale feestdag

1. Vier samen met de koning in Brussel

In onze hoofdstad barst het feest los. Om 15 uur vindt het nationale defilé plaats, waarbij koning Filip de troepen aanschouwt en plaatsneemt op het Paleizenplein om het defilé bij te wonen. Kan je er niet bij zijn? Het defilé wordt live uitgezonden op VRT Canvas.

Voor een feestje moet je op de Belgian Party in het Jubelpark zijn. Eerst is het tijd voor verschillende liveoptredens en nadien vindt er een laser- en dronespektakel plaats. Om 21 uur wordt dit spektakel met talrijke optredens ook live uitgezonden op VRT 1.

2. Vuurwerkspektakel in Oostende

Oostende maakt zich klaar voor de nationale feestdag. In de namiddag zal het Wapenplein omgetoverd worden tot een grote dansvloer. Om 14 uur speelt ensemble DANZS-ONS, vanaf 15 uur leer je de kneepjes van de tangodans en om 16 uur speelt Orquesta Silbando XL. Afsluiten doen ze traditioneel met vuurwerk op het strand.

3. High Tea in het Kasteel van Loppem

Wil je jouw ochtend op een stijlvolle manier doorbrengen? Geniet van een High Tea en brunch in het kasteel van Loppem. Van heerlijke hartige en zoete lekkernijen tot een wandeling op het kasteeldomein: een originele manier om je zondag door te brengen! Lees meer hier.

4. Liever een gezellige dag voor de tv?

Zo’n dag voor de tv kan ook fantastisch zijn om je zondag door te brengen. In de TV VLAANDEREN Bibliotheek ontdek je de beste series en films voor een weekend vol entertainment.

Enkele kijktips:

The Last Cop: The movie
Politieman Mick Brisgau lag 25 jaar lang in coma. Hij ontwaakt in een wereld die compleet onbekend is voor hem.

Street Legal
In deze dramaserie volg je het privéleven van een groep ambitieuze advocaten. Ze gaan door het vuur voor hun cliënten, maar worstelen zelf met de grenzen van hun relaties binnen en buiten de rechtbank.

Exterior Night
Deze serie is gebaseerd op waargebeurde feiten en draait rond de gebeurtenissen die eind jaren zeventig plaatsvonden in Italië. Terroristen van de Rode Brigades ontvoeren de Italiaanse premier Aldo Moro. We volgen hoe de mensen om hem heen, waaronder zijn vrouw maar ook de ontvoerders, de dagen van zijn ontvoering beleefd hebben.

Prison Island
Wanneer een groep gewapende activisten een eiland gijzelt, vergeten ze wel dat er een shuttle is die het eiland verbindt met het vasteland. Zo weten enkele mensen nog te ontsnappen.

Kijk de eerste 30 dagen gratis via APP TV Basic of Plus

Zo heb je ruim de tijd om je abonnement uit te testen. Maak hier je account aan, kies het abonnement dat het beste bij je past en start met kijken.

Veel kijkplezier!