Daughter of the Nation: nieuwe Canal+Serie (2024)
Terug naar de blog

Daughter of the Nation: nieuwe Canal+Serie (2024)

7/10/2024 Films & Series

Fan van historische dramaseries met een vleugje romantiek? Daughter of the Nation, een nieuwe serie van Canal+, heeft het allemaal. De serie neemt je mee naar het Praag uit de 19de eeuw en volgt Zdeňka Havlíčková en het dilemma waar ze voor staat: volgt ze haar hart of voldoet ze aan de verwachtingen van de mensen uit haar omgeving? 

Persoonlijke verlangens vs. maatschappelijke verwachtingen 

De serie is geïnspireerd op het leven van Zdeňka Havlíčková, dochter van de invloedrijke journalist Karel Havlíček Borovský. Na de dood van haar vader hebben de Tsjechische nationalisten een plan: ze willen Zdeňka tot cultureel symbool omvormen. Ze wordt ook wel ‘dochter van de natie’ genoemd, omdat ze als dochter van een nationaal icoon het symbool werd van de Tsjechische nationale trots en identiteit. 

Haar relatie met een Poolse officier uit het Oostenrijkse leger heeft echter een impact op haar imago. Plots verandert ze van een cultureel symbool in een verrader. Hierdoor moet ze een verscheurende keuze maken: kiest ze voor haar relatie, of trouwt ze met iemand uit een Tsjechische familie om te voldoen aan de verwachtingen van de maatschappij? 

Geschiedenis en een modern verhaal komen samen in deze serie 

De regisseurs, Cristina Grosan en Matěj Chlupáček, hebben met Daughter of the Nation getracht geschiedenis en een modern verhaal samen te brengen. Het verhaal is gebaseerd op historische feiten, maar veel momenten uit de geschiedenis werden niet gedocumenteerd. De serie is dus uiteindelijk een soort van fictiewerk, waarbij gebeurtenissen werden nagespeeld en het verhaal een moderne twist kreeg. 

Stream Daughter of the Nation en andere Canal+ series via APP TV van TV VLAANDEREN

Via APP TV Basic en APP TV Plus heb je toegang tot de volledige Bibliotheek met series, films en programma’s van onder andere Canal+, BBC First, Comedy Central, Love Nature en National Geographic. 

Wist je trouwens dat je de eerste 30 dagen van een gratis proefperiode geniet? Zo heb jij uitgebreid de tijd om alle voordelen te ontdekken van een APP TV-abonnement. 

Maak een account aan, kies het APP TV- abonnement dat het beste bij je past en stream Daughter of the Nation. Veel kijkplezier!