BBC-series die je gezien wil hebben
Terug naar de blog

BBC-series die je gezien wil hebben

7/08/2024 Op tv Zenderaanbod Films & Series

Zijn Britse series helemaal je ding? Dat begrijpen we op onze TV VLAANDEREN-redactie maar al te goed. Daarom verzamelden we onze favoriete BBC-series uit onze Bib en series die je nu op de zender BBC First kan volgen. 

Onze favoriete BBC-series op tv 

Midsomer Murders 

De dorpjes van graafschap Midsomer County zijn dan wel pittoresk, er vinden ook regelmatig misdaden plaats. Het is detective John Barnaby die de verschillende zaken moet onderzoeken. En achter de idyllische dorpsgemeenschap schuilen toch heel wat geheimen… 

Call the Midwife 

Deze serie volgt het leven van enkele vroedvrouwen en verpleegsters in het Londense Poplar van de 20ste eeuw. Het was een periode vol historische gebeurtenissen zoals de ontwikkeling van de pil, het thuis bevallen,... Deze vroedvrouwen evolueren mee met de veranderingen binnen de sector. Met meerdere prijzen en nominaties, is het een van de populairste BBC-series aller tijden. 

Beyond Paradise 

Deze spin-off van Death in Paradise volgt het koppel Humphrey Goodman en Martha, die samen een nieuw leven willen beginnen aan de kust van Devon. Humphrey start er als Detective Inspector, en Martha wil er graag een café openen. Alhoewel ze naar de kust verhuisden om rust te vinden, blijkt hun nieuwe leven toch niet zoveel rust te brengen. 

PS: een aflevering gemist? 

Met de interactieve functie Replay ga je tot 7 dagen terug in de tijd en kan je alsnog jouw gemiste aflevering(en) bekijken. Met Restart kan je een reeds gestart programma vanaf het begin herbekijken. Je serie missen is zo voorgoed verleden tijd! 

BBC-series uit de TV VLAANDEREN Bibliotheek 

Hope Street 

Het kustplaatsje Port Devine krijgt regelmatig te maken met misdaad. Het is aan Leila Hussain, de eerste moslima-politieagente in de geschiedenis van het stadje, om de zaken op te lossen. Een fantastische detectiveserie in een prachtige omgeving. 

Sister Boniface Mysteries 

Een katholieke non op een brommer die misdaden oplost: daarvoor kijk je naar Sister Boniface Mysteries. In de jaren 60 stond forensisch onderzoek nog maar aan het begin van de ontwikkeling. Maar gelukkig kunnen de inwoners van Great Slaughter op de hulp van Sister Boniface rekenen. 

Blue Lights 

De politieagenten van Belfast krijgen het dikwijls zwaar te verduren. In Blue Lights volgen we collega’s Annie en Tommy die nog in hun proeftijd zitten. Tijdens hun dagelijkse activiteiten worden ze geconfronteerd met een enorme druk. En het is bijna zeker dat een van hen het niet zal halen. Volg hoe ze omgaan met de constante druk om te presteren en de gevaarlijke situaties waar ze dagelijks mee in contact komen. 

The Outlaws 

Zeven compleet onbekenden worden bij elkaar gezet om een taakstraf uit te voeren. Al snel blijkt dat ze heel verschillend zijn, maar ontstaan er ook mooie vriendschappen. Wanneer ze als groep opnieuw mee worden getrokken in criminele praktijken, is de vraag of ze kunnen vechten voor wat juist is. 

Wil jij niets missen van BBC?

De BBC-bib is inbegrepen bij APP TV Basic en APP TV Plus. Wil je graag de voordelen ontdekken? Wanneer je een account aanmaakt, geniet je van een gratis proefperiode van 30 dagen. Zo heb je voldoende de tijd om alles te ontdekken!  Niet overtuigd? Dan zet je dit in enkele kliks weer stop. 

Wij wensen je alvast veel plezier met het ontdekken van de BBC-series.